Kapitein Nemo

een dromerig luisteravontuur

“Hoor je de klanken van de oceaan? Kan jij ze vangen?” Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw. De golven in zijn hoofd brengen hem naar de dieptes van de zee. Op zoek naar vampierinktvissen met van die gekke lichtjes aan hun tentakels. Dag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken.

Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders (van 6 tot 106 jaar). Over fantasieën die nooit weggaan. Of het nu waait of windstil is.

Mijmer mee met Nemo’s dromen en laat je gedachten dobberen op de klanken van de oceaan. NARWAL creëerde een geheelervaring die de zintuigen en ontdekkersgeest prikkelt en je in de wereld van het gelijknamige prentenboek doet duiken. Dit boek van Winny Ang (tekst) en Charlotte Severeyns (illustraties) werd uitgebracht in 2020 bij uitgeverij De Eenhoorn.

Centraal staat de magische tentboot, een imposante installatie die door Sig Beunen en Sarah Geirnaert (TIMECIRCUS) werd gebouwd en ingericht. In deze installatie hoor je de stem van Kapitein Nemo. De poëtische, filosofische en licht absurde tekstfragmenten (ingesproken door acteur Peter de Graef) zijn ingebed in een dromerige soundscape van componist Bart Verheyen. Muziek en tekst vormen eilandjes in een zee van natuurgeluiden. Deze muzikale archipel brengt de boot aan het drijven en de gedachten aan het dobberen.

 

Made by NARWAL en ontstaan met de financiële steun van Stad Antwerpen, CERA en met de volle windkracht van STORMKOP.

 

 


Praktisch