Paradigma

Docu: een reis door de voorbije decennia met bijzondere beeldfragmenten

De documentaire Paradigma neemt je mee op een aanstekelijke reis langs de meest bijzondere beeldfragmenten van de voorbije decennia, die niet alleen iets vertellen over het verleden, maar ook over onze hedendaagse blik.

Door alleen gebruik te maken van archiefbeelden laat Paradigma zien dat de problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben allesbehalve recent zijn. Verhalen over economische crisis, klimaatverandering, wantrouwen in de democratie en zelfs nepnieuws bestaan al tientallen jaren. De soms bevreemdende, vaak onbedoeld grappige beelden uit ons rijke visuele archief creëren een venster op het heden. Een bijzondere collage die doet nadenken over beeldvorming die ons allemaal beïnvloedt en soms onontkoombaar lijkt. 
 

Q&A

De regisseurs van ParadigmaJozef Devillé en Pablo Eekman, zijn op de avond van de vertoning van de docu in bibliotheek Permeke aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden. De muziek komt van Adriaan de Roover, die ook de muziek schreef voor de documentaire. Anneleen Ophoff modereert.  

 

Paradigma (speelduur: 90 minuten)
Regisseurs: Jozef Devillé, Pablo Eekman
Producer: Jurgen Buedts
Montage: Jozef Devillé, Pablo Eekman
Voice-over: Meskerem Mees
Muziek: Adriaan de Roover

 

Een samenwerking van Evens Foundation en bibliotheek Permeke.

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis