Publiek Planbureau Antwerpen

Breng de stad in kaart!

 

CAMPUSatelier kampeert een week in de bib om de stad in kaart te brengen. Kom langs en werk mee aan ‘Publiek Plan Antwerpen’, een gigantisch patchwork van stadskaarten, tekeningen en maquettes die tonen hoe onze stad er in de toekomst kan uitzien. Vul het plan aan vanuit jouw persoonlijke beleving van de stad!   

In 2023 maakte Campusatelier een bordspel "Publiek Plan" en verdeelde dat aan partnerorganisaties in Antwerpen. Zo verzamelden ze verhalen over de publieke ruimte: herinneringen, belevenissen en dromen over de pleinen, straten en parken van Antwerpen. In 2024 maken ze een stadskaart ‘Publiek Plan Antwerpen N°1’ om de stad verder in kaart te brengen. Van onderuit, vanuit de beleving van mensen en gebeurtenissen die Antwerpenaren dagelijks tegenkomen in hun stad. Bezoekers van de bib vullen de stadskaarten aan en op basis van verhalen maken ze samen tekeningen en maquettes van hoe toekomstige publieke ruimtes eruit kunnen zien.  
 
Met de vele aangevulde stadskaarten, tekeningen en maquettes maken ze in Permeke één gigantisch cartografisch patchwork.  Aan het einde van de week dragen ze dit door de stad naar theater Monty om alle inzichten en resultaten te delen.

 


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis

Extra

In samenwerking met SAAMO Antwerpen, Buurthuis Elegast, Vlaams Architectuur Instituut, Commons Lab, Endeavour en Monty.