Zwerfboeken zoeken in de stad

Zwerfboeken droppen en zoeken

23 april is Wereldboekendag én Vlaanderenleestdag. Een dag om boeken en lezen extra in de kijker te zetten dus.

Antwerpen Leest en de Antwerpse bibliotheken, waaronder bibliotheek Permeke, verspreiden die dag zwerfboeken voor jong en oud, in alle genres, op mooie leesplekken en in de omgeving van de bibs.

Ga dus op pad en misschien vind je dan wel een parel van een boek dat bij jou past of waarmee je iemand anders blij kan maken. Houd de sociale media van Antwerpen Leest, de Boekenjagers en de bibliotheken in de gaten voor hints. 

Voor bibliotheek Permeke: Facebook en Bibliotheek Permeke (@bib_permeke) • Instagram-foto's en -video's 

 

Zelf zwerfboeken verspreiden? Doen!

We roepen ook alle lezers op om hun boekenkasten op te ruimen en andere lezers blij te maken door zwerfboeken te gaan leggen. Het enige wat je nodig hebt is een doorzichtige plastic zak en een infobriefje dat je tegen dan op de website van Antwerpen Leest of op de site van De Boekenjagers kan downloaden. Een zelfgeschreven briefje mag ook! 


Zin om meer zwerfboeken te vinden of zelf te verstoppen? Het concept van De Boekenjagers (boeken-jagers.be) is even leuk als eenvoudig: "Achtergelaten boeken in het wild: vang ze — lees ze — laat ze opnieuw los in de vrije natuur!"

 


Praktisch

genre
locatie
  • 2060 Antwerpen

bekijk ook eens

Boekentip-ontbijt

Viering 4 jaar Antwerpen Leest

za 27 apr 2024 - 10.00 uur tot za 27 apr 2024 - 13.00 uur

Zo veel boeken, zo weinig tijd! Samen met Antwerpen Leest kan je in bibliotheek Permeke boekentips op maat komen sprokkelen en praten over boeken met andere lezers.