24 uur van Permeke

Welkom in een bib vol goesting!

Opgelet: Om het avondprogramma, het concert en het dansfeest (alle activiteiten vanaf 19.00 uur) bij te wonen, moet je in het bezit zijn van een betalend ticket. Alle andere activiteiten zijn gratis.

>>> Bestel je tickets hier <<<

 

Verhalen, verbeelding, ideeën ... Een bibliotheek is bij uitstek de plek waar veel inhoud wordt gedeeld, voor jong en oud. Maar wat gebeurt er wanneer een bib buiten de lijntjes kleurt? Dan wordt het extra spannend en inspirerend! Tijdens de 24 uur van Permeke kun je in en rond de gelijknamige bibliotheek terecht voor een bruisend festival dat zich verweeft met het dagelijkse leven aan het De Coninckplein in Antwerpen.

 

De marathon start met een happy hour op vrijdag 3 november om 16 uur en wordt afgerond op zaterdag 4 november om hetzelfde uur. Daartussen zijn er tal van activiteiten die de liefde voor boeken vieren, maar waarin er ook plaats is voor livemuziek, fotografie, stripverhalen en nightlife. De tweedaagse geldt als opening van de maand november als Boekenmaand in Antwerpen en is grotendeels gratis. Op zaterdag starten er bovendien leuke wandelingen met gids, voor wie dat wil, naar de lokale boekhandels.

 

De 24 uur van Permeke starten op vrijdagnamiddag met een gratis concert. Bij dj’s Mousta & Danny kun je zelf in de platenbakken komen graaien, om zo jouw favoriete hits aan te vragen. In de bib is er vanaf 19 uur een avondprogramma met als literaire gasten o.a. Tülin Erkan, Peter Verhelst, Astrid Haerens, Christophe Bell, Aleksandr Skorobogatov, Jante Wortel, Corinne Heyrman en Christophe Bell. Zij lezen voor uit eigen werk; auteur Roderik Six is interviewer van dienst.

 

In de kubus starten we met een schrijf- en leesmarathon van 24 uur lang voor jongeren, met Will-Limba Moleka als vakkundige begeleider en schrijfcoaches van Creatief Schrijven. Scum Studios tekenen aanwezig met een 3D Capture studio waar je je eigen avatar tot leven kan wekken.

 

We ronden de vrijdagavond af met een concert op het gelijkvloers van de bib en aansluitend is er mogelijkheid om te dansen tot in de vroege uurtjes.

 

Op zaterdagochtend starten we om 10 uur in de bib met koffie en een boterkoek, met dank aan de horecazaken in de buurt. In diverse cafés en koffiehuizen zijn er pop-ups voorzien: korte interacties door schrijvers en tekenaars.

 

Het programma in de bib start opnieuw vanaf 11 uur, met een BabelFabel voor de allerkleinsten (een voorleesmoment met workshop). Er wordt een nieuw stripverhaal voorgesteld, samengesteld door de jongeren op initiatief van Scum Studios. Op de podia in de bib verwelkomen we o.a. Mathilda Masters, Hanne Luyten, Kristien Hemmerechts, Joke van Leeuwen en Jaap Robben. Zij lezen voor uit hun meest recente boek, voor jong en oud. Speciale gast want veertig jaar schrijver in 2023 is Bart Moeyaert. Hij woonde jarenlang in de buurt van Permeke en wordt geïnterviewd door Phara de Aguirre.

 

Het liveprogramma ronden we af met een optreden om 15 uur door Porcelain id. Op vrijdag en zaterdag is er doorlopend ook een expo met foto’s door Dorith Govaerts en vertonen we de documentaire Groeten uit de Koekenstad van Jan Beddegenoodts, over de stad Antwerpen en het verdwijnen van artistieke vrijplaatsen in de wijken.

 

>>> Klik hier voor het volledige programma <<<

 

24 uur van Permeke is een initiatief van bibliotheek Permeke i.sm. Behoud de Begeerte, Stampmedia, Vredescentrum, Creatief Schrijven en Scum Studios.