Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Before The End

 

Deelnemers: Isabel Dhallé (viool), Kasper Delrue (viool), Vladislav Glushchenko (cello), Abraham Constantino Noguera (alt-viool)

----------------------

Kasper Delrue (2001) begon op zijn vierde met vioolspelen volgens de Suzukimethode onder begeleiding van Wilfried Van Gorp. Tussen zijn elfde en achttiende was hij leerling bij Erik Sluys aan de Muziekacademie van Anderlecht. Later zette Kasper zijn muzikale opleiding voort aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Tatiana Samouil en Alexei Moshkov. Momenteel studeert hij bij Aylen Pritchin, ook aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Naast zijn reguliere lessen heeft Kasper Delrue ook les gevolgd van onder andere Ning Kam, Aki Saulière en Esther Yoo. In kamermuziekverband kreeg hij les van onder meer Francis Reusens, Jan Schiffer, Guy Danel en Roel Dieltiens. Als eerste violist van het Canens Kwartet speelde hij in BOZAR, deSingel en op het Arte Amanti kamermuziekfestival. Kasper heeft al op jonge leeftijd erkenning gekregen voor zijn muzikale talent. Hij werd op tienjarige leeftijd de allereerste winnaar van de Cobra Classic Battle. In 2017 behaalde hij de titel van Vlaams Kampioen in de Vlamo-wedstrijd. Het jaar daarop, in 2018, was hij de enige in zijn leeftijdscategorie die de finale van de Muziekwedstrijd Breughel bereikte. In 2019 won hij de eerste prijs in de Vlamo-wedstrijd, met lof van de jury. Als solist heeft Kasper opgetreden met het Brussels Sinfonietta en Stringendo. In orkestverband heeft Kasper Delrue deel uitgemaakt van verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest van Nederland, Youth Orchestra Flanders, Mahler Student Festival Orchestra en Frascati Symphonic. Hiermee heeft hij orchestrale meesterwerken uitgevoerd in gerenommeerde concertzalen zoals Musikverein in Wenen, het Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlijn, Flagey, deSingel, de Bijloke, het Concertgebouw Brugge en andere. Kasper bespeelt een viool van Auguste Sébastien Philippe Bernardel père uit 1845. 

Vladislav Glushchenko is een musicus-cellist die momenteel zijn masterdiploma behaalt bij professor Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, België. Daarvoor studeerde hij aan de "School of Arts No 46" met Nadezhda Polyanskaya (Kemerovo, Rusland), "Special Music School of Novosibirsk" met Yevgeny Nilov (Novosibirsk, Rusland) en "Emils Darsins music school" met Dace Puce (Riga, Letland). Vladislav is prijswinnaar van verschillende concoursen, een van de meest recente is het Lets Nationaal concours voor strijkers, 2018 (II prijs in de categorie "Cello"). Hij nam ook deel aan masterclasses met D.Grigoryan, A.Buzlov, K.Blaumane, J.Laurs, D.Severin, R.Latzko, F.Gouton, M.Zdunic, V.Perlin, J.Pernoo, V.Radutiu en anderen. Als performer combineert Vladislav het spelen met orkesten, in kamermuziekensembles en solo. Hij nam als gast deel aan projecten van collectieven als "Bryggen Strings", "Opera Ballet Vlaanderen" en CASCO Phil. 

Isabel Dhallé (°2001) begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen volgens de Suzuki-methode in de Stedelijke Academie van Turnhout bij Koen Rens. In 2019 voltooide ze haar secundair onderwijs in de richting Grieks-Latijn en behaalde ze de grootste onderscheiding op haar eindexamen viool. Sinds september van dat jaar studeert Isabel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Guido de Neve. In 2020 startte ze ook in de dirigeerklas van Ivo Venkov. In juni 2022 behaalde ze de grootste onderscheiding op haar bachelorvioolexamen. Momenteel vervolmaakt ze haar studies bij prof. Svetlana Makarova aan de Haute Ecole de Musique in Lausanne, Zwitserland. Ze volgde verschillende masterclasses bij gerenommeerde leraars, onder wie Anna Podhajska (Polen), Brian Lewis (Verenigde Staten), Haruo Goto (Australië), Guy Danel (Frankrijk), Karol Marianowski (Polen), Philippe Graffin (Frankrijk), Erkki Palola (Finland), Roel Dieltiens (België), Joanna Huszcza (Polen), Pavel Vernikov (Oekraïne), Svetlana Makarova (Rusland), Łukasz Błaszczyk (Polen) en Clive Brown (Oostenrijk). Isabel is heel geïnteresseerd in barokmuziek. Zo volgde ze barokviool bij An Van Laethem en geeft ze regelmatig concerten in oude muziek. Ze is ook gepassioneerd door kamermuziek. Isabel trad reeds op in vele landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Polen, Letland, Litouwen, Duitsland, Japan, Spanje en Zwitserland. In 2016 kreeg ze de kans om een concert te spelen in de Royal Albert Hall in Londen. Isabel heeft al heel wat ervaring opgedaan als soliste begeleid door orkest. Ze speelde Introduction et Rondo capriccioso van Saint-Saëns met het symfonisch orkest van de academie van Turnhout en het Concerto voor twee violen van Bach met het ORFEO kamerorkest onder leiding van Rik Ghesquière. In november 2022, na het winnen van de auditie, mocht Isabel de Sinfonia Concertante van Mozart spelen o.l.v. Korneel Bernolet met het orkest van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze speelde zelf ook in verscheidene orkesten, waaronder het Euregio Jeugdorkest, Youth Orchestra Flanders, Con Spirito, Virago, … Ze is momenteel een actief lid van de BRYGGEN, een strijkorkest aangestuurd door Jolente de Maeyer. In 2022 won Isabel de auditie om mee te spelen met Young Belgian Strings. Ook is ze een graag geziene gast in professionele orkesten zoals Antwerp Symphony Orchestra. In 2021 stond Isabel in de finale van Imagine Belgium, een wedstrijd van Jeugd en Muziek. Ze speelde reeds verschillende recitals, waaronder in Hasselt als Jong Artistiek Talent (J.A.T. vzw) . In juli 2023 werd Isabel gekozen als één van de Young Masters van Antwerpen om een recital te spelen in Amuz. 

Abraham Constantino Noguera werd geboren in Huelva, Spanje, waar zijn muziekopleiding op achtjarige leeftijd begon met vioolspelen. In de jaren die volgden op het conservatorium van zijn geboortestad kreeg hij les in muziektheorie, esthetiek en geschiedenis, kamermuziek en uiteindelijk koos hij op zijn vijftiende altviool als tweede instrument, in combinatie met viool. Hij besloot zich verder te specialiseren in altviool door een bachelorstudie in het buitenland te beginnen, bij Marc Sabbah, in Mons, België. Later verhuisde hij naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met Leo De Neve als hoofddocent. Gedurende deze tijd heeft hij een passie ontwikkeld voor orkestspel en historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk, een groeiende interesse die begon in de vroege stadia van zijn opleiding, dankzij zijn voormalige altviooldocent, Pablo Almazán Jaén, en die zich vertaalde in een actieve zoektocht naar mogelijkheden op dit gebied. In 2019 trad hij onder leiding van Alexis Kossenko op historische instrumenten op in Saintes, Frankrijk. Hij neemt regelmatig deel aan orkestproducties, zowel in jeugdorkesten als professionele orkesten, zoals Orquesta de Extremadura (OEX), Nationaal Jeugdorkest (NJO) of Jeugdorkest van Catalonië (JONC). Een van de meest bevredigende ervaringen binnen zijn symfonische carrière is zijn deelname aan de zomertournee van het NJO in 2022, waarbij hij speelde in gerenommeerde zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Berlijn. De programma's waar hij in deze setting het meest van geniet zijn die van (post)romantische symfonisten als Tsjaikovski, Mahler en Sjostakovitsj. Wat kamermuziek betreft, nam hij deel aan het Kamermuziekfestival van deSingel, waar hij in april 2023 het eerste deel van het Octet van Mendelssohn speelde. Daarnaast is hij actief in twee strijkkwartetten, waar hij vooral romantisch repertoire speelt. Eerder in 2022-2023 ontving hij de Oranjebeurs na zijn bachelor Magna Cum Laude en in het seizoen 2023-2024 is hij een van de academisten van de Munt en het Nationaal Orkest van België.
 

 

bekijk ook eens

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Birds on Blue

wo 22 mei 2024 - 20.00 uur

We nodigen je uit voor een reis waarbij Griekse volksmuziek en haar landschap opnieuw worden uitgevonden.

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

The 1000 Faces of Autism

di 28 mei 2024 - 20.00 uur

The 1000 Faces of Autism is een voorstelling die je dichter bij de wereld van autisme brengt door middel van creatieve reflecties met muziek voor gitaar en klavecimbel en expressieve dans. Ga met ons mee op een buitengewone reis!

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Music Travelling Culture

do 30 mei 2024 - 20.00 uur

Een muzikale culturele ontdekking met live optredens op gitaar, klarinet, zang, cello, fluit en accordeon.