Leesclub met Lize Spit

Das Mag Festival

Het Das Mag Festival komt naar Antwerpen! Op zaterdag 20 april vinden er 10 leesclubs tegelijkertijd plaats op verschillende locaties in de stad. Tijdens zo'n leesclub gaan 25 lezers en een spraakmakende gespreksleider in gesprek met elkaar én de schrijver van het boek dat er besproken wordt. Na afloop is er een spetterend slotfeest in Het Bos voor alle festivalgangers.

Eén van die leesclubs heeft plaats in bibliotheek Permeke met als gastauteur Lize Spit. De gespreksleider is Frederik Willem Daem. Het boek waar dieper op ingegaan wordt is De eerlijke vinder.

De eerlijke vinder speelt zich eind jaren negentig af in de Vlaamse Kempen. Jimmy, die thuis een moeilijke tijd doormaakt, leeft helemaal op als de zoon van een gezin Kosovaarse vluchtelingen naast hem in de klas komt zitten. Jimmy is de slimste, maar ook de eenzaamste van zijn klas. Hij ziet het als zijn missie om Tristan Ibrahimi door het schooljaar heen te helpen. Alle tijd die hij niet besteedt aan het verzamelen van flippo's brengt hij door bij het Kosovaarse gezin. Wanneer de Ibrahimi's na een jaar plotseling uitgewezen worden, verzint Tristan een plan dat veel van Jimmy zal vragen...

 

Praktisch:

Je koopt een ticket voor de leesclub via dasmag.nl. Hiermee heb je toegang tot de leesclub en het feest achteraf. Je krijgt het boek De eerlijke vinder dan in je brievenbus. Dit boek lees je voor het festival begint. Huiswerk dus, maar wel leuk huiswerk. Op zaterdag 20 april ga je tegen 20 uur naar bibliotheek Permeke. Na deze leesclub is het feest in Het Bos voor alle deelnemers aan de 10 leesclubs.

Een ticket kost 35 euro (inclusief boek, leesclub en feest). Heb je het boek al, dan kan je een ander festivalboek opgestuurd krijgen.

 

Over de auteur en de gespreksleider:

Lize Spit (1988) debuteerde in 2016 met Het smelt, waarvan meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Er volgden vertalingen in zestien landen en een verfilming. Daarnaast won het boek onder andere vijf literatuurprijzen. Haar tweede roman Ik ben er niet verscheen in 2020. In 2023 was ze de auteur van het Boekenweekgeschenk De eerlijke vinder.

Frederik Willem Daem (1988) is schrijver van de verhalenbundel Zelfs de vogels vallen en de roman Tekens van leven, genomineerd voor De Bronzen Uil. 

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Ticket: 35 euro