Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Christophe Batens

Virginie Platteau gaat tijdens deze Donderdag van de Poëzie in gesprek met Christophe Batens (1970). 

Batens schrijft en schildert. Zijn poëzie en schilderijen bleven lang lichtschuw; vandaag zoeken ze het licht op en kunnen we kennismaken met zijn debuutbundel Hoe doorwaadbaar dagen zijn.

Christophe schrijft beeldrijk over innerlijke werelden en emotionele landschappen. Hij kruipt even graag in de huid van een ander – verre naasten, naaste vreemdelingen. Zodra ze hem raken, is zijn pen niet te stelpen.

Zijn gedichten verschenen o.a. in Het Liegend Konijn en Poëziekrant. Christophe leent zich graag voor creatieve kruisbestuivingen met andere auteurs, kunstenaars en media. Hij is een van de gangmakers van het eco-culturele project Gebermte in Mortsel, waar hij ook woont.

 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde. Op deze Donderdag neemt Virginie Platteau het evenwel even over van Johan.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 24/01/2024 Rhea Cecile over Voor mijn medemens (uitzonderlijk op woensdag)
  • 22/02/2024 Delphine Lecompte over De dieren in mij
  • 28/03/2024 Filip Rogiers over Nagenoeg
  • 25/04/2024 Christophe Batens over Hoe doorwaadbaar dagen zijn
  • 23/05/2024 Jonas Bruyneel over Mulhacén


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Jonas Bruyneel

do 23 mei 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Jonas Bruyneel over zijn debuutbundel "Mulhacén".