De kleine lettertjes - Kleine kinderen en groot verlies

Voorstelling voor beginnende lezertjes

De kleine lettertjes is een programma van Behoud De Begeerte waarin beginnende lezertjes kennismaken met schrijvers en illustratoren.
De verhalen in woord en beeld veroverden in het verleden al menig kinderhart.

'De kleine lettertjes / Kleine kinderen en groot verlies’ helpt kinderen omgaan met verlies door hen een aantal verhalen aan te reiken.

In ‘Kleine Pieter deed open’ van Paul Verrept sterft een jongen zomaar opeens wanneer de dood voor zijn deur staat. In wat volgt moeten zijn familieleden en vriendjes een manier vinden om Pieters dood een plaats te geven.

Hilde Vandermeeren beschrijft in ‘Verboden te lachen’ ook een moeilijk rouwproces, om een overleden vader. Zullen de gekke, kleurrijke buren erin slagen om het verdriet te verzachten?

Filosofe en kinderboekenschrijfster Stine Jensen neemt de kinderen bij de hand en stelt hen onder meer vragen over hun eigen ervaringen met verlies.

Praktisch:

Voor kinderen van 7 - 9 jaar.

Door de maatregelen kunnen ouders en andere personen +12 niet worden toegelaten.

Praktisch

vlieg afbeelding
prijzen
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

De voorstelling is vanaf 5 juni om 11 uur ook online te bekijken op BdBTV

bekijk ook eens

De kleine lettertjes - Anders dan de rest

Voorstelling voor beginnende lezertjes

za 15 mei 2021 - 11.00 uur

'De kleine lettertjes' is een programma van Behoud de Begeerte waarin beginnende lezertjes kennismaken met schrijvers en illustratoren. Het auditorium van bibliotheek Permeke wordt voor even omgetoverd in een magische wereld met figuurtjes die zich soms net iets anders voelen dan de rest.