Het Boek van Schoonheid en Toeval

Boekvoorstelling met Marie Peeters en Bart Stouten

 

Het Boek van Schoonheid en Toeval is een persoonlijke zoektocht langsheen twaalf ontmoetingen waarin schoonheid en toeval de rode draad vormen. Marie Peeters gaat in gesprek met mensen waar ze een fascinatie voor heeft, aangewakkerd door de verwevenheid van hun werk en persoonlijkheid. 

In volgorde van verschijning zijn dat: Stijn Tormans, Katelijne Damen, Ludo Abicht, Anne-Mie Van Kerckhoven, Johan Bonny, Lieve Joris, Guido Belcanto, Marie Julia Bollansée, Meggy Rustamova, Hendrik Vos, Chantal Pattyn en Liliane Saint-Pierre.

Marie zoekt naar wat het geheel van schoonheid en toeval in hun leven betekent, maar zij vragen dat ook aan haar. 

Zo ontstaat er een wisselwerking tussen auteur en gast waarin beiden zich kwetsbaar opstellen en je de drijfveren van Marie leert kennen die ongepland leiden naar de laatste ontmoeting met Liliane Saint-Pierre.
Dialoog, gedachten, fantasieën, observaties; met een melancholische blik, die detail en humor in zich draagt, leidt ze je langs dat wat het leven de moeite waard kan maken.

Binnen het literaire en dynamische kader van de Permeke bibliotheek gaat Marie in gesprek met Bart Stouten.

 

------------------------------

 

Bart Stouten en Marie Peeters hebben allebei recent een boekpublicatie gehad bij Stockmans Art Books. Marie: Het boek van schoonheid en toeval, Bart: Haydn, het Al en ik.

Beide vormgegeven door Elena Bollette.

 

Bart Stouten, een man die de poorten van spiritualiteit en schoonheid onderzoekt en weergeeft. Marie die hier alvast raakvlakken in ontdekt.

Benieuwd naar wat de ontmoeting van deze wegen bij elkaar teweeg zal brengen.

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis