KABAAL op vrijdag

Jeugdboekenmaand - Auteurslezingen voor mensen uit het boekenvak

Guido Van Genechten en Marc Boutavant. Twee illustratoren van naam en faam. Pioniers, wereldwijd vertaald, bekroond en zeer ervaren.  Vrijdag 1 maart te gast in bibliotheek Permeke. Ze vertellen over hun werk, invalshoeken en carriëre. 

Marc Boutavant is illustrator van zowel strips als kinderboeken. Denk maar aan Ariol en Stinkhond. Zijn werk is veelvuldig bekroond en bewerkt voor televisie. Marc woont en werkt in Parijs. 

Guido Van Genechten is prentenboekenmaker pur sang. Heldere warme verrassende verhalen én beelden op maat van jonge lezers. Hij is de geestelijke vader van onder meer Rikki, Klein Wit Visje en Kleine Kangoeroe. Guido woont en werkt in Mol. 
 

Praktisch

Deze lezingen zijn speciaal bedoeld voor mensen uit het boekenvak (studenten, illustratoren, schrijvers, bibliotheekmedewerkers,...). Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel je ticket. 

In het hoofd van Guido Van Genechten en Marc Boutavant
vr 1 maart | 13.30 tot 16 uur
vvk/kassa: 7,5 euro / 5 euro voor studenten

 

KABAALfestival is een initiatief van Spek&Boonen, in samenwerking met bibliotheek Permeke. Met steun van de stad Antwerpen, Literatuur Vlaanderen, Iedereen Leest, Nationale Loterij, vdk bank, Ambasciata d'Italia Bruxelles, Istituto Italiano di Cultura, clevercast, Pelckmans Uitgevers, Standaard Uitgeverij, De Eenhoorn, Querido, Lannoo, Horizon, Poëziecentrum, Het Geluidshuis, Pardoes.

Dit kinderboekenfestival is een onderdeel van de Antwerpse Jeugdboekenmaand met als thema Sport & Spel. 

De sport-en spelactiviteiten voor kinderen vind je op:

bekijk ook eens

Jeugdboekenmaand in bib Permeke

Jeugdboekenmaand programma-overzicht 2024

vr 1 mrt 2024 tot za 30 mrt 2024

In maart 2024 schiet de Jeugdboekenmaand weer uit de startblokken! Dit jaar met als thema “Sport en Spel”. Zoals steeds zorgt ook bibliotheek Permeke voor een programma boordevol leuke activiteiten en verhalen!