La Mega Parade en Semblanzas

Foto-expo Día de Muertos - Feest van de Doden

De Dag van de Doden is oorspronkelijk een Mexicaanse traditie. Haar oorsprong gaat terug tot de precolumbiaanse tijd en symboliseerde het weerzien van de levenden met hun overleden geliefden, familie of vrienden. Volgens de inheemse cultuur, ontmoeten ze elkaar reizend door de kosmos, tussen de zon en de sterren. De optocht tijdens de Dag van de Doden in Mexico-Stad met grote skeletten en mensen in dodenkostuum, zoals die te zien is in de James Bond-film Spectre, is een nieuwe traditie. Deze parade die door kleurrijk versierde straten trekt, komt op steeds meer plaatsen voor en kent ondertussen ook meer figuren.

 

Bio
Fotograaf Cuauhtémoc Garmendia Alfaro is een freelance fotograaf die heeft gewerkt voor verschillende kranten en tijdschriften, in België en Latijns-Amerika. Hij is stadsfotograaf van Antwerpen geweest en heeft verschillende jaren als huisfotograaf gewerkt voor allerlei cultuurhuizen: Zuiderpershuis wereldcultuurcentrum, Zomer van Antwerpen, De Roma en Rataplan. Alfara heeft samengewerkt met het MAS, de Red Star Line en het Rubenshuis. Hij heeft meegewerkt aan projecten met artistieke en sociale organisaties. Momenteel is Alfaro huisfotograaf van het theatergezelschap Tutti Fratelli.

 

VERNISSAGE

De foto-expo opent op zondagavond 9 oktober

Kom La Mega Parade en Semblanzas als eerste ontdekken!

Tijdens de vernissage dragen Sandra Olguín en Wendy Leys gedichten voor van twee hedendaagse Mexicaanse dichters: Irma Pineda Santiago en Rosa Adriana Méndez Santiz.

Sandra Olguín, auteur en stafmedewerker van het Centrum voor Mexicaanse Studies, leest ook twee van haar eigen kortverhalen voor.

Singer-songwriter Roman Santos begeleidt hen op zijn akoestische gitaar.

Je kan ook genieten van een hapje en een drankje.

 

Opening vernissage

zondag 9 oktober (18u - 21u30)

17u30 Deuren open

18u15 Presentatie Cuahtémoc Garmendia Alfaro

18u40 Presentatie Sandra Olguín

19u00 Voordragen gedichten

20u00 Receptie

 inschrijven

Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

Te bezoeken tijdens openingsuren bibliotheek Permeke

bekijk ook eens

Feest van de Doden

programma-overzicht 2022 - Feest van de Doden

zo 9 okt 2022 tot zo 6 nov 2022

In oktober staat de Mexicaanse cultuur centraal in bibliotheek Permeke met een expo, workshops, voorstellingen en film. El Día de Muertos vieren we op maandag 31 oktober met een monoloog van De Dood, poëzie, Mexicaanse gerechten, een performance en heel veel muziek.