Pianomarathon

Live pianomuziek op het De Coninckplein

Zoals elke derde zondag van de maand kan je ook op zondag 19 mei heerlijk snuisteren tussen duizenden boeken en strips op het De Coninckplein in Antwerpen, maar tijdens deze editie van het Strip- en Boekenplein doet bibliotheek Permeke er nog een schepje gezelligheid bovenop met een vier - nee VIJF - uur durende Pianomarathon! Het plein verandert dan in een grote openlucht concertzaal.

Een vleugelpiano, een overdekt podium en tientallen pianisten die, de één na de ander, fijne muziek uit hun vingers toveren. Dat zijn de ingrediënten voor een muziekfestijn op zondag 19 mei.

Jong of oud, beginner of professional: de deelnemers kiezen zelf hun favoriete genre en spreiden hun muzikale talent tentoon. Sommigen brengen één liedje, anderen spelen een half uur. Samen zorgen ze voor één langgerekt pianoconcert in open lucht met wondermooie klassieke muziek, evergreens, light jazz, blues en improvisaties.
 

UPDATE

Er waren zoveel enthousiaste kandidaten om deel te nemen aan de Pianomarathon dat we al starten om 11 uur (i.p.v. het oorspronkelijk geplande 12 uur)! 

 

Praktisch

Pianomarathon
zondag 19 mei 2024
doorlopend van 11 tot 16 uur
De Coninckplein - 2060 Antwerpen

Vrije toegang.

 

Een organisatie van bibliotheek Permeke i.s.m. Helistudio.

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Strip- en boekenplein

Boekenverkoop op het De Coninckplein

zo 19 mei 2024 - 10.00 uur

Elke derde zondag van de maand kan je op het De Coninckplein in Antwerpen strips en boeken kopen en genieten van de gezellige sfeer. Wil je zelf boeken verkopen? Lees dan de afsprakennota en reserveer je plekje.