Risiko Press drukt door

Permeke draait door met Risiko Press

 

Voor Risiko Press drukt door in onze bibliotheek nodigde uitgever Jan Matthé ditmaal bevriende en bewonderde kunstenaars uit om te doen waar ze zin in hebben. Bereid je voor op een vrije avond met voorlezerijen en tekstperformances, vol woord en melodie in alle windrichtingen! Alles wordt live uitgezonden door We Are Various via wearevarious.com.

Voorlezerijen en performances door:

Tina Schott (D)

Ein Grosses Hallöchen van de uit München afkomstige beeldend kunstenaar Tina Schott was in 2011 de tweede publicatie van Risiko Press. Later verschenen er van haar hand nog het in Bobbejaanland getekende Okidoki en Blut. Ze doet en kan alles, alleen of in collectieven.

http://tinaschott.com

Stefanie Alexandra (BXL)

Als DJ Het Effekt sloot ze de eerste twee Risiko Press teerfeesten af door de ganzennacht baanbrekers op de gevaarlijke dansvloer van De Nor af te vuren. Ditmaal leest ze voor het eerst hardop een selectie voor uit haar droom-tweets.

https://twitter.com/het_effekt

Jóhanna Kristbjörg Sigurðardóttir (IS)

Van deze IJslandse kunstenaar bracht Risiko Press in 2017 de associatieve dichtbundel Many Times We See and Many Times We See Again uit. Ze leest bij ons nieuw tekstwerk voor.

https://cargocollective.com/johannakristbjorg

Sis Matthé

Van deze Antwerpse muzikant en vertaler verscheen in 2018 de dichtbundel persoonlijk geraakt. Hij is eveneens één helft van het synthpop-duo Stacks, waarvan in mei het album Love and Language verscheen bij het Amsterdamse Knekelhuis label.

http://hetbalanseer.be/uitgaven/poezie/persoonlijk-geraakt-sis-matthe/

Ria Pacquée

Grande dame van de Vlaamse performancekunst die geen introductie behoeft. Zowel waarnemer als deelnemer, en immer present, waar ook ter wereld.

http://riapacquee.com

Hiele Kinsella (UK/BXL)

Van dit duo verscheen er begin 2022 de 7” The Third Summer of Love bij het Oostendse Stroom, een uitstekende mix van het onberispelijke pracht-Engels van vertaler en reisjournalist Clodagh Kinsella en de trefzekere, moody electronica van wonderboy Roman Hiele.

https://stroomtv.bandcamp.com/album/the-third-summer-of-love

Jan Matthé

De Risiko Press kopman presenteert een volgende versie van zijn allereerste publicatie Katalog 1, waarin hij alle opdrachten uit de boeken in zijn eigen collectie bundelde. Dat deed hij nu een maand lang opnieuw in onze bibliotheek. Het resultaat is tijdens Risiko Press drukt door voor het eerst te verkrijgen.

http://risikopress.com

 

Over Risiko Press:

Risiko Press is de in 2011 door muzikant en schrijver Jan Matthé opgerichte uitgeverij die momenteel opereert vanachter het gordijn van een inactieve begrafenisondernemer op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De doorheen de jaren gepubliceerde dichtbundels, kunstenaarsboekjes en mixtapes worden steevast binnenshuis ontworpen en gedrukt op een Riso, een digitale stencilmachine uit Japan die door kunstenaars en self-publishers wereldwijd omarmd werd omwille van haar eenvoud, betaalbaarheid en kleurenpracht.

 


Praktisch

prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Expo Risiko Press

Permeke draait door met Risiko Press

zo 27 nov 2022 - 10.00 uur tot za 31 dec 2022 - 15.00 uur

Op de cyberhelling tonen we postergrote fragmenten uit de publicaties van Risiko Press.

Riso druk: maak je eigen boekje

Permeke draait door met Risiko Press

zo 27 nov 2022 - 11.00 uur

In deze workshop voor kinderen van 6 tot 11 jaar maken we ons eigen boekje met afgevoerde boeken uit de bibliotheek.

Samen lezen met Risiko

Permeke draait door met Risiko Press

zo 27 nov 2022 - 14.30 uur

We lezen samen luidop voor uit verschillende publicaties van Risiko Press.