Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

De Donde Vengo

 

Deelnemers: Manuel Fernández (gitaar), Xabier Gabiola (bugel), Inmaculada Muedra (altviool), Sara Segura (trompet), Lidia Meleiro (saxofoon), Mario Mansilla (trompet), Rocio de Álvaro (viool), Pilar Salazar (fluit) en Andreas Beriatos (trombone). 

----------------------

Manuel Fernández García is een Galicische gitarist uit de regio Valdeorras (Ourense, Spanje). Zijn interesses hebben hem doen zoeken binnen de veelzijdigheid van zijn instrument, waarbij hij niet alleen geïnteresseerd raakte in het klassieke repertoire, maar ook in hedendaagse taal, evenals andere muzikale genres zoals jazz, rock, pop, etc. 

Momenteel voelt Manuel zich aangetrokken tot het uitbuiten van de mogelijkheden die de gitaar biedt en deze toe te passen in interdisciplinaire projecten. In zijn muzikale voorstel verkent Manuel zijn instrument vanuit andere benaderingen zoals percussie en het geluid van de elektrische gitaar. 

Manuel voltooide zijn gitaarstudie aan de Hogere Muziekschool van Baskenland (Musikene) en een Master in Solo Performance aan het Centro Superior Katarina Gurska in Madrid. Momenteel studeert hij de Master of Arts in Music aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij professor Nico Couck. 

Xabi Gabiola Leniz (Lekeitio, 7 november 2000) begon zijn muzikale carrière als trompettist op de plaatselijke school, die hij doorliep tot hij op 10-jarige leeftijd naar het Julia Foruria Conservatorium ging. Later perfectioneerde hij zijn vaardigheden gedurende vier jaar aan het Conservatorio Superior de Castilla y León in Salamanca. Momenteel zit hij in het tweede jaar van de Master of flugelhorn aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, onder leiding van Lode Violet. Hij heeft gevorderde cursussen en Masterclasses gevolgd bij topniveau trompet- en cornetspelers zoals: Manuel Blanco, Luis Gonzalez, Miguel Torres, Ruben Simeó, Omar Tomasoni, Miroslav Petkov, Esteban Batallán, Roman Rindberger of Rober Webster. Zijn actieve deelname als lid van Lekitto Musika Banda en Brassband Willebroek heeft een opmerkelijk stempel gedrukt. Hij speelde solo-optredens en leverde bijdragen aan orkestbijeenkomsten, waaronder het EIO. In 2017 won hij de erkenning voor de Beste Brassband van Euskadi, waarmee hij zijn technische bekwaamheid op muzikaal gebied onderstreepte. Gabiola's voortdurende betrokkenheid bij de muziekscene benadrukt zijn solide training en toewijding aan de kunst van trompet en bugel. 

Inmaculada Muedra, geboren op 5 oktober 1999 in Pedralba (Valencia), begon haar muzikale studies in het Conservatorium van Albacete "Tomás de Torrejón y Velasco" op 8-jarige leeftijd. Tijdens haar studies in Albacete werd ze lid van het jeugdorkest van Castilla-La Mancha. Hierna begon ze aan haar bachelorstudie aan het conservatorium van Baskenland "Musikene". Ze is lid geweest van verschillende jeugdorkesten in Spanje zoals EGO (Jeugdorkest van Baskenland), OJEX (Jeugdorkest van Extremadura) en JOA (Jeugdorkest van Aragón). Ze heeft ook samengewerkt met het YOF (Jeugdorkest van Vlaanderen). 

Momenteel studeert ze Master of Arts in Music aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Leo de Neve en Mathis Rochat. 

Sara Segura, geboren op 21 juli 2000 in Madrid (Spanje), begint haar muzikale studie vanaf 6 jaar met piano-jazz lessen in Escuela de Música Creativa van Madrid. Toen ze 8 jaar oud was begon ze trompet te studeren aan het Majadahonda Conservatorium. Daar wint ze twee jaar op rij een onderscheiding in trompet en wint ze een prijs voor elektronische compositie en geschreven compositie waarvan het stuk werd gespeeld in het blaasorkest van het conservatorium.  

Later begint ze haar bacheloropleiding in Zaragoza waar ze als soliste speelt met het orkest van het conservatorium. Ze rondde haar bachelor af in het jaar 2022. Ze heeft masterclasses ontvangen van belangrijke docenten zoals Reinhold Friedrich, Pacho Flores, Selina Ott, Omar Tomasoni, Miroslav Petkov, Guillaume Jehl, David Guerrier en Esteban Batallán. Momenteel voltooit ze haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij professor Simon van Hoecke. 

Lidia Meleiro, geboren op 28 september 2002 in León (Castilla y León, Spanje), begint haar muzikale studie met saxofoon op 8-jarige leeftijd aan het Conservatorium "José Castro Ovejero" in León. Daar speelt ze als soliste met de "Banda de Juventudes Musicales de León". Later begint ze haar bacheloropleiding in Oviedo bij professor Guillermo Rodríguez Palacio en doet ze haar derde jaar als Erasmusstudent aan het "Koninklijk Conservatorium Antwerpen" bij professor Pieter Pellens. Ze speelde ook met het "Orquesta de la Universidad de Oviedo" en nam deel aan verschillende concerten en wedstrijden met haar kwartet. Tijdens haar studie heeft ze masterclasses gevolgd bij belangrijke leraren als Simon Diricq, Mariano García, Mario Marzi, Erzsébet Seleijo, Xavier Larsson, Koryun Asatryan, Eneas Irimia, Marie-Bernadette Charrier, Xabier Casal. 

Mario Mansilla, geboren op 14 december 1998 in Agudo (Ciudad Real). Hij studeert zijn bachelor in Málaga. Momenteel studeert hij Master 1 in Antwerpen. Hij heeft masterclasses gegeven bij belangrijke leraren als Esteban Batallán, Omar Tomasoni, Miroslav Petkov, Manu Mellaerts, enz. 

Rocío de Álvaro begon in 2002 viool te studeren bij haar tante Marian Serrano. Het jaar daarop ging ze naar het Conservatorio Profesional de Segovia. Vervolgens studeerde ze viool aan het Conservatorio Superior de Castilla y León. Momenteel woont ze in België en studeert ze de Master in klassieke uitvoering in de specialiteit viool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, met Guido De Neve als docent.  

Vermeldenswaard is haar opleiding bij leraren als Santiago de la Riva, Ana Comesaña, Shirly Laub of Farid Fasla, als viooldocenten, evenals bij Ihme Romann, Arnau Tomás, Johnattan Brown, Alberto Rosado, Alejandro Bustamante of Mikolaj Konopelsky, in kamermuziek.  

Rocío maakte deel uit van de staf van het Ensemble TMC (2015-2018) en het Orquesta Sinfónica de Ávila (2013-2018), en is momenteel viool I in het Orquesta Sinfónica de la Ciudad de Segovia (2017-heden). 

Pilar Salazar, geboren op 16 februari 1999 in Baeza (Jaén), begint haar muzikale studie met piano op 8-jarige leeftijd. Op haar 13e begint ze fluit te studeren aan de "María de Molina" in Úbeda.  Daar speelt ze als soliste bij het fluitorkest en wint ze verschillende prijzen voor zowel kamermuziek als solist.  Later begint ze aan haar bachelorstudie in Granada, waar ze verschillende prijzen wint in kamermuziek, onder andere op het "Granada Music and Dance Festival" en op de "Albox National Chamber Music Competition".  Haar laatste jaar van haar bacheloropleiding voltooit ze in Warschau (Polen) als Erasmus.  Ze heeft masterclasses gegeven bij belangrijke docenten als Mario Caroli, Andrea Oliva, Javier Castiblanque en Sophie Cherrier.  Momenteel voltooit ze haar masteropleiding aan het Conservatorium van Brussel bij professor Lieve Goosens. 

Andreas Beriatos, geboren in 1998 in Athene, Griekenland, begon zijn muzikale studie op 9-jarige leeftijd bij de Ilion marching band, waar hij bariton speelde en muziektheorie leerde. Op 12-jarige leeftijd stapte hij over op de trombone. Na een gedeeltelijke onderbreking van een paar jaar om een graad in de muziekwetenschappen te behalen, voltooide hij zijn trombonestudie aan het Philippos Nakas conservatorium in 2019. Vanaf 2022 tot heden studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Jan Smets, waar hij de Bolsterbeurs voor het jaar 2023-2024 heeft ontvangen. Hij heeft masterclasses gevolgd bij artiesten van hoog niveau zoals Achilleas Liarmakopoulos, David Kutz en Angelos Kritikos. Andreas heeft als freelance trombonist gewerkt met veel van de meest prominente orkesten van Griekenland, waaronder het Nationaal Radio Orkest en de Griekse Nationale Opera. 

 

bekijk ook eens

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Before The End

di 7 mei 2024 - 20.30 uur

Het begin en het einde zijn, hoewel belangrijk, slechts twee punten op de lijn van het bestaan. Wat gaat er gebeuren met ons, met anderen, met de aarde vóór het eindpunt? Kom het horen en zien met de muziek van Pärt tot Haydn..."Before The End".

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Birds on Blue

wo 22 mei 2024 - 20.00 uur

We nodigen je uit voor een reis waarbij Griekse volksmuziek en haar landschap opnieuw worden uitgevonden.

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

The 1000 Faces of Autism

di 28 mei 2024 - 20.00 uur

The 1000 Faces of Autism is een voorstelling die je dichter bij de wereld van autisme brengt door middel van creatieve reflecties met muziek voor gitaar en klavecimbel en expressieve dans. Ga met ons mee op een buitengewone reis!

Koninklijk Conservatorium Antwerpen presenteert

Music Travelling Culture

do 30 mei 2024 - 20.00 uur

Een muzikale culturele ontdekking met live optredens op gitaar, klarinet, zang, cello, fluit en accordeon.