Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Myriem El-Kaddouri

Op donderdag 26 september is Myriem El-Kaddouri te gast in bibliotheek Permeke.

Myriem El-Kaddouri (1994) is advocaat, woordkunstenaar en creatieve duizendpoot. In 2023 werd Myriem West-Vlaams kampioen poetry slam. Op uitnodiging van de Belgische Staat gaf ze dit jaar een opgemerkte speech over intersectionele gendergelijkheid op de informele Raad van de Europese Unie. Myriem is sinds juli 2024 voor twee jaar de nieuwe Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk.

Deze zomer verscheen haar eerste dichtbundel bij Uitgeverij Vrijdag: Hier ligt de waarheid in overdaad. Daarin verkent Myriem de verschillende lagen van identiteit op de grens van schijnbaar tegenstrijdige werelden.  

Johan de Boose gaat in gesprek met El-Kaddouri over haar debuutbundel en uiteraard laat ze ook enkele van haar gedichten weerklinken.

 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 26/09/2024  Myriem El-Kaddouri over Hier ligt de waarheid in overdaad 
  • 31/10/2024  Lut de Block over Meeuwenpraat
  • 28/11/2024  Bob Vanden Broeck over de richting is richting omleiding


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op  Kalender | Letterenhuis.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Lut de Block

do 31 okt 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Lut de Block over haar dichtbundel "Meeuwenpraat".

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Bob Vanden Broeck

do 28 nov 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Bob Vanden Broeck over zijn dichtbundel "de richting is richting omleiding".