Aspen Edities 3

Permeke draait door

Van 10 tot en met 12 juni 2022 is Aspen te gast in Permeke met Aspen Edities

Aspen is een platenlabel voor hedendaagse muziek dat grenzen maar niks vindt. Niet tussen genres en niet tussen disciplines. Verwacht je dus aan muziek die ergens tussen improvisatie, jazz, folk en elektronica doorglipt, én uitstapjes naar woord en beeld.

Aspen Edities 3

Zondag 12 juni brengt Sanne Huysmans eigen werk en zorgen Fredrik Rasten en Ruben Machtelinckx voor de muziek. 

 

Sanne Huysmans is schrijfster en van in het begin betrokken bij Aspen. De mysterieuze quotes op de hoezen van Aspen-uitgaven? Die cureert ze met veel zorg. Vandaag brengt ze eigen werk.

Fredrik Rasten & Ruben Machtelinckx zijn twee bijzondere gitaristen die elkaar gevonden hebben in de "integrale muziek", op de grens van jazz, folk en hedendaagse muziek. Allebei maken ze gebruik van ruimte en stilte. Vandaag spelen ze een compositie van Fredrik Rasten, Four Spectral Guitars, voor twee akoestische en twee elektrische gitaren.

Aspen Entente Live. In een Entente gaat Aspen in gesprek met karakters in muziek. Mensen waarvan ze vermoeden een verstandhouding te zullen vinden in de manier waarop ze muziek maken of ervaren. De Ententes verschenen tot nog toe als podcast, tijdens deze residentie vinden ze live plaats. In deze aflevering: Fredrik Rasten.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Aspen Edities 1

Permeke draait door

vr 10 jun 2022 - 20.00 uur

Niels Van Heertum (euphonium), Thomas Jillings (saxofoon, klarinet) en Laurens Smet (gitaar) geven een solo-optreden tussen de boeken in de bib.

Aspen Edities 2

Permeke draait door

za 11 jun 2022 - 20.00 uur

Muzikanten Seppe Gebruers en Thijs Troch stellen hun debuut "Harmoniums" voor. Troch gaat dieper in op de muziek in een live-editie van de podcast Entente en beeldend kunstenaars Laura van en Sjoerd Paridaen tonen hoe ze tot de vormgeving van de cassette kwamen.